معلومات عنا

حركة الحكم الفدرالي هي حركة جماهيرية أيديولوجية التي تعزز نهجًا سياسيًا جديدًا من أجل الإستقرار في المنطقة والإزدهار. الحركة تدعو لتطبيق القانون الإسرائيلي في الضفة الغربية ومنح الجنسية الإسرائيلية للسكان العرب في الضفة الغربية، مع إبقاء المستوطنات في الضفة الغربية كما هي وإبقاء جيش الدفاع الإسرائيلي كقوة عسكرية وحيدة بين البحر ونهر الأردن (بدون قطاع غزة). تهدف الحركة أن تحكم في إسرائيل قيادة إقليمية، على غرار نظام الحكم القائم في بعض الدول المتطورة في العالم – مثل سويسرا، بلجيكا والولايات المتحدة الأمريكية.

اتحاد فيدرالي

• החלת החוק הישראלי ביהודה, שומרון ובקעת הירדן.
  • גיבוש הסכמה בין לאומית רחבה להשארת ההתנחלויות במקומן.
  • מתן זכויות אזרח ישראליות לתושבי יו"ש הפלשתינים המעוניינים בכך.
  • גיבוש חוקה אחת, משותפת ומוסכמת על רוב תושבי ישראל וערביי יהודה ושומרון.
  • ניסוח חזון משותף למדינה הפדרלית.
  • כינון דרג ממשל אזורי פדרלי וחלוקת המדינה ל-30 קנטונים, כ-20 מהם בעלי רוב יהודי וכ-10 מהם בעלי רוב ערבי (אחד מהם בעל רוב דרוזי). כינון בית נבחרים נוסף - מועצת הקנטונים.
  • טיפוח קשרי גומלין ושיתופי פעולה בין קנטונים יהודים וקנטונים ערבים ופלסטינים.
  • שיקום כלכלי–חברתי של מחנות הפליטים ביהודה ושומרון וירושלים ויישובי הבדווים בנגב.
  • הכרה ותמיכה בינלאומית רחבה בהחלת החוק הישראלי ביו"ש, במתן זכויות אזרח לפלסטינים ביו"ש ובהפיכת ישראל למדינה פדראלית.
  • קידום מפעלי פיתוח משותפים עם מדינות שכנות, בעיקר ירדן ומצריים.
  • בידוד רצועת עזה כיישות עצמאית
  • האוכלוסייה היהודית תמשיך לטפח את קשריה המיוחדים עם יהודי התפוצות, ואילו האוכלוסייה הערבית תטפח קשרי גומלין דומים עם העולם הערבי והמוסלמי, בעוד שהדרוזים יטפחו קשרים מיוחדים עם קהילות הדרוזים בסוריה ולבנון.

קרא עוד

انضم إلينا

أعضاء مجلس الإدارة

עמנואל שחף